Geproefd: Chocoladebock

De bladeren vallen massaal van de bomen en het regent vaker dan het droog is. Kortom: tijd voor bockbier! Ik proefde twee chocoladebocken: Uiltje Life’s Like A Box Of Chocolates en 100 Watt Bye Bye Summer.

Uiltje Life’s Like A Box Of Chocolates

Uiltje heeft dit jaar twee bockbieren gebrouwen: het avontuurlijke Apfelstrudel Doppelbock en het meer traditionele Life’s Like A Box Of Chocolates. Zowel de naam als het etiket is natuurlijk een knipoog naar Forrest Gump.

Dit bier is opvallend licht van kleur, mooi koperkleurig. De geur begint met geroosterde tonen van koffie, maar latere treden zoetere chocoladetonen op de voorgrond. De smaak is ook zoet, met rood fruit en marsepein. Daarbij een vleugje bitter en zuur voor de balans. Het mondgevoel is erg zacht door de fijne koolzuurpareling.

100 Watt Bye Bye Summer

Ook 100 Watt heeft twee bockbieren: Shoque Le Boque, gebrouwen met vijgen en tonkabonen, en Bye Bye Summer. Dit bier heeft een mooie, robijnrode kleur. In de geur zijn melkchocolade en mokka te herkennen. In de smaak koffie, karamel en bittere marmelade. Het geheel doet denken aan gekonfijte sinaasappelschil met chocolade. De afdronk heeft een prettig bittertje.

De bieren van 100 Watt hebben een muziekpairing, in dit geval het toepasselijke When The Rain Begins To Fall van Jermaine Jackson.

Conclusie

Hoewel beide bieren worden omschreven als chocoladebock verschillen ze duidelijk. Life’s Like A Box Of Chocolates lijkt het meest op een traditionele bock, waar Bye Bye Summer door de toegevoegde marmelade een passende twist heeft. Maar allebei zijn het perfecte bieren op een regenachtige herfstavond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *