Jasper Westbeek

Jasper Westbeek, Diplom Biersommelier StiBON/Doemens

Bio
Ik houd enorm van koken en bakken en ben heel graag bezig met smaak. Bier hoorde hier voor mij nooit echt bij, tot een aantal jaar geleden. In 2014 ging ik met mijn broer op vakantie naar Amerika, waar ik voor het eerst een IPA proefde. Die had geuren en smaken die ik nog nooit had meegemaakt in een bier en ik was meteen verkocht.

Toen ik terugkwam in Nederland, kwamen IPA’s ook hier steeds meer beschikbaar. Inmiddels durfde ik veel vaker andere soorten bier te proeven en ontdekte ik hoeveel smaken er wel niet zijn. Ik downloadde Untappd en had al snel 200 verschillende bieren geproefd.

Ik werd zo enthousiast dat ik in 2017 ben begonnen met de opleiding tot Internationaal Biersommelier bij StiBON, nadat ik er bij een proeverij achter was gekomen dat ik goed kan proeven. In 2019 heb ik mijn laatste diploma gehaald in Oostenrijk.

Biersommelier zijn draait voor mij om de smaak van bier en het combineren van bieren met eten. Dat brengt dus twee van mijn passies bij elkaar.